
Vă prezint salata mea de boeuf… cu piept de pui, fără plating, fără floricele, fără iepuri, puișori, munții Himalaya, palatul Versailles, mileul lui bunica… o salată simplă, poate neapetisantă, dar foarte gustoasă 😋

Ingrediente:
1 piept de pui
5 morcovi
1 rădăcină păstârnac
2 rădăcină pătrunjel
1/2 rădăcină țelină
2 cartofi
4 castraveți murați
O conservă mică mazăre
200ml maioneză
Sare roz de Himalaya
Piper proaspăt măcinat
Pătrunjel verde uscat

Mod de preparare
Pieptul de pui se pune la fiert în apă rece. Se spumează cu ajutorul unei palete cu găuri. Apoi se șterge cu un șervețel marginile oalei de spumă. Supa rezultată după fierberea cărnii și legumelor o veți putea utiliza pentru prepararea supei cu găluște sau tăiței, sau pentru prepararea pilafului. Morcovii, pătrunjelul, țelina și păstârnacul se curăță, se spală și se adaugă în oală alături de pieptul de pui. Se adaugă o linguriță de sare și se lasă la fiert sub capac la foc mediu. Când legumele sunt fierte se scot cu ajutorul unei palete și se lasă la răcorit. Cartofii se fierb în coajă. Castraveții murați se dau pe răzătoare mică, apoi se scurg de zeamă. Toate legumele se taie mărunt. Conserva de mazăre se pune la scurs. Carnea se taie cât mai mărunt posibil. Se amestecă toate ingredientele într-un bol. Se sărează și se piperează în funcție de preferințe. Se presară puțin pătrunjel verde. Se adaugă maioneza și se amestecă pentru omogenizare.

