Orez cremos cu parmezan 😋


Ingrediente:
3/4 cană orez
2 căni apă + 100ml (folosiți aceeași cană cu care ați măsurat orezul)
1-2 căței de usturoi
100ml vin alb (eu am folosit sec)
Sare roz de Himalaya
30-40 ml ulei de masline extra virgin bio
50 gr unt 80% grăsime
100gr parmezan


Mod de preparare
Se încinge uleiul și se lasă usturoiul pisat câteva secunde pentru eliberarea aromei. Se adaugă orezul spălat și se lasă la prăjit 2-3 minute, apoi se adaugă vinul și se amestecă continuu până se evaporă. Se adauga cele 2 căni de apă fierbinte și puțină sare și se lasă la fiert la foc mediu, amestecându-se din când în când. După ce a scăzut apa, se mai adaugă 100ml apă și se mai lasă la foc mic până când scade apa, amestecându-se des. La final se adaugă untul. Se stinge focul, se adaugă parmezanul și se amestecă până când se topește parmezanul. Delicios e puțin spus. Merită să-l încercați! Cantitățile de mai sus sunt suficiente pentru 2 porții 🙂

Share

Lasa un comentariu