Ingrediente:
100gr unt la temperatura camerei
1/2 cană zahăr
3/4 cană zahăr brun
2 ouă mari
2 căni și 1/4 cană faină albă
1 linguriță esență de vanilie
1/4 linguriță sare
200 gr ciocolată tăiată bucăți
1 cană cireșe confiate tăiate
Mod de preparare
Untul la temperatura camerei se mixează cu cele 2 tipuri de zahăr pentru aproximativ 2 minute. Se adaugă cele 2 ouă și esența de vanilie și se mixează pentru omogenizare. Într-un bol se amestecă făina cu praful de copt și praful de sare și se adaugă peste compoziția umedă. Se mixează. Se obține un aluat mai gros. Se adaugă ciocolata și cireșele confiate si se amestecă pentru încorporare cu o lingură de lemn. Se formează bile (ca în poză) din aluat… dacă aveți ar fi ideal să folosiți o lingură pentru înghețată. Se pun bilele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt la distanță una de cealaltă. Se coc în cuptorul preîncălzit la 180° pentru 12-15 minute.
Noi am făcut fursecuri doar cu ciocolată pentru copii pretențioși, cărora nu le plac cireșele confiate și fursecuri cu ciocolată și cireșe confiate pentru mămici nepretențioase 🙂