Gogoși (rețetă de post) 😋


Ingrediente:
600gr faină
7gr drojdie uscată
150gr zahăr
250ml apă călduță
Esență de rom
Esență de vanilie
Coaja rasă de la o portocală
50ml ulei
Zahăr pudră cu aromă de vanilie
Ulei pentru prăjit


Mod de preparare
Se amestecă făina cu drojdia. Apoi se adaugă apa călduță în care am topit zahărul, esențele și coaja de portocală. Se frământă, adăugându-se pe rând uleiul. Se frământă până nu se mai lipește aluatul de degete. Apoi se acoperă și se lasă la dospit până își dublează cantitatea. Apoi se întinde o foaie din aluat și se decupează gogoșile cu ajutorul unui pahar. Se mai lasă la dospit pe masă încă 30min.

Apoi se frig în ulei încins câteva minute, până se rumenesc frumos. Și le-am făcut și plating cu dulceață de trandafiri 😊 Delicioși… 😋

Share

Lasa un comentariu