Și pentru că e miercuri, și pentru că e post … să postăm și ceva de post 🙂 Vă propun ceva foarte simplu. Niște cartofiori, niște morcovei și câteva ciupercuțe condimentate cu sare și piper și presărate cu verdețuri de Provence, coapte în cuptor 😋
Ingrediente:
10 cartofi medii
4 morcovi
8 ciuperci champignon
4 linguri ulei de măsline extra virgin
Sare roz de Himalaya
Piper proaspăt măcinat
1 linguriță Verdețuri de Provence
Mod de preparare
Se curăță cartofii, se spală și se taie în sferturi. Morcoviise curăță și se taie jumătăți sau se lasă întregi dacă sunt mai micuți. Ciupercile le-am spălat foarte bine și le-am lăsat întregi. Se pune într-o tavă uleiul. Apoi se pun legumele și ciupercile. Se condimentează cu sare și piper în funcție de preferințe. Se adaugă verdețurile de Provence. Dacă nu aveți verdețuri de Provence le puteți înlocui cu puțin cimbru, oregano și busuioc uscat. Se adaugă puțină apă, aproximativ 100ml. Se acoperă tava cu folie de aluminiu și se pune în cuptorul preîncălzit la 200° pentru aproximativ 30 minute.
One Reply on “Cartofi cu morcovi și ciuperci la cuptor 😋”