Ingrediente:
500gr ficăței de pui
3 linguri se ulei vegetal
2 legături ceapă verde
Sare roz de Himalaya
Piper proaspăt măcinat
Mod de preparare
Ficățeii se spală și se curăță. Ceapa se curăță și se taie bucăți de aproximativ 2cm. Se folosesc, în special, codițele verzi. Se pune uleiul într-o cratiță la încins. Se adaugă ceapa verde tăiată și se lasă câteva minute la prăjit până când se înmoaie puțin ceapa, amestecându-se des. Se adaugă foarte puțină apă și se lasă la fiert până când scade apa. Se adaugă și ficățeii și se mai lasă câteva minute la prăjit. Apoi se adaugă foarte puțină apă și se lasă la fiert la foc mic, aproximativ 20-25 de minute până când ficățeii sunt gătiți. Se condimentează cu sare și piper proaspăt măcinat în funcție de preferințe. Nu lăsați foarte mult la fiert ficățeii, astfel ei vor deveni tari și vor primi un gust amar. Gustați ficățeii pentru a știi când sunt gătiți. Dacă îi luați la timp de pe foc vor fi moi și vor avea un gust dulceag. Sunt delicioși alături de piure de cartofi sau cartofi aurii 😋