Budincă de pâine cu mere 😋

Azi vă propun o rețetă de budincă din pâine cu mere, dar și un mod de a transforma pâinea veche într-un desert delicios. Iubitorii de frigănele o vor îndrăgi cu siguranță 😊

Ingrediente:
Pentru umplutura de mere
4 mere verzi
1 lingură unt
1/4 cană zahăr
1/3 linguriță scorțișoară


Pentru compoziția din pâine
500gr pâine veche
3 căni lapte
5 ouă
1/2 linguriță scorțișoară
2 lingurițe esență de vanilie
1/4 cană zahăr


Pentru aluatul crocant
1/2 cană fulgi de ovăz
1/3 cană faină
1/3 cană zahăr nerafinat din trestie de zahăr
1/2 linguriță scorțișoară
1/8 linguriță praf de copt
3 linguri unt topit


Pentru glazură (opțional)
1/2 cană zahăr pudră
1 linguriță sirop de arțar sau miere
2 linguri lapte


Mod de preparare
Se decojeste pâinea și se aranjează frumos feliile de pâine într-o tavă pentru copt. Eu am folosit un vas de yena. Pâine a fost suficientă pentru 2 straturi.

Merele se curăță de coajă și semințe, se taie felii și se pun într-o cratiță mai mică cu o lingură de unt topit, scorțișoara și zahărul pentru 10-15 minute până când merele devin moi.

Se sparg ouăle într-un bol și se amestecă cu ajutorul unui tel. Se adaugă laptele, zahărul, scorțișoara și vanilia.

Se toarnă amestecul obținut în tava cu pâine.

Se pune și umplutura de mere.

Apoi se prepară aluatul crocant prin amestecarea tuturor ingredientelor. Se împrăștie aluatul crocant peste umplutura de mere.

Se acoperă vasul cu o folie alimentară. Se pune la frigider pentru câteva ore sau peste noapte. Eu am lasat-o 5 ore. Apoi se scoate și se lasă 30 de minute la temperatura camerei.

Se preîncălzește cuptorul la 175° și se pune vasul în cuptor pentru 45-50 minute până când budinca de pâine e gătită iar aluatul crocant se rumenește frumos. Se scoate din cuptor și se lasă câteva minute la răcorit. Opțional se prepară glazura prin amestecul celor 3 ingrediente și se împrăștie peste budincă 😋

Share

Lasa un comentariu