Ingrediente:
1 piept de pui
2 ouă
3-4 linguri de făină
100gr pesmet panko
Sare roz de Himalaya
Piper proaspăt măcinat
Ulei de răpiță pentru prăjit
Mod de preparare
Pieptul de pui se taie fâșii, se sărează și se piperează în funcție de preferințe. Într-un bol se sparg ouăle și se bat cu ajutorul unei furculițe, apoi se condimentează cu puțină sare și piper. Intr-o farfurie se pune faină, iar într-o altă farfurie se pune pesmetul panko. Se pune uleiul într-o tigaie la încins. Eu folosesc pentru prăjit ulei de răpiță, pe care vi-l recomand. Astfel, după ce veți termina de fript șnițelele nu vor știi toți vecinii ce ați gătit și, nu veți mirosi ca un șnițel fript 😅
Se trece câte o bucată de piept de pui prin faină, apoi prin ou și apoi prin pesmetul panko și se frige în tigaia cu ulei încins, la foc mediu câte 4-5 minute pe fiecare parte până se rumenesc frumos. Se scot pe un șervețel absorbant. Apoi se aranjează frumos pe un platou. Sunt delicioase simple sau alături de diferite garnituri 😋