
Ingrediente
150gr faină
80ml ulei de floarea soarelui
100gr zahăr
2 ouă
2 linguri de smântână 25% grăsime
1 linguriță praf de copt
1 linguriță esență de vanilie


Mod de preparare
Se mixează ouăle cu zahărul. Se adaugă smântâna, uleiul, esența de vanilie. Făina se amestecă cu lingurița de praf de copt și se adaugă peste compoziția umedă. Se mixează pentru omogenizare. Se împarte compoziția într-o tavă de brioșe. Se umple fiecare formă cu 1/3 din compoziție.


Compoziția este suficientă pentru 6 brioșe mari și pufoase. Se pune tava în cuptorul preincalzit la 180° pentru 15-20 minute.

Brioșele sunt delicioase alături de un pahar cu lapte sau de câteva linguri de dulceață. Eu împreună cu băiețelul meu, Damian, le-am savurat alături de dulceață de măcese 😋

