Soutzoukakia-chiftele marinate grecești😋

Azi vă propun o rețetă de Soutzoukakia – chiftele marinate grecești, mâncate românește cu piure de cartofi și salată de ardei copți 😋
Ingrediente pentru chiftele:
500gr carne tocată amestec vită-porc
2 felii pâine
100ml vin roșu
2 căței de usturoi
1 ou
1 linguriță sare roz de Himalaya
2 linguri de făină
1/2 linguriță scorțișoară
1/2 linguriță chimen
1/2 linguriță oregano uscat
1/2 linguriță mentă
Piper proaspăt măcinat
Ulei de răpiță pentru prăjit
Ingrediente pentru sos:
2 linguri ulei de măsline extra virgin
1 ceapă
3 căței de usturoi
200ml apă
1/2 linguriță oregano uscat
1/2 linguriță busuioc uscat
1 linguriță sare roz de Himalaya
Piper proaspăt măcinat


Mod de preparare
Se pune carnea tocată într-un bol. Se înmoaie pâinea în vin, apoi se stoarce și se adaugă peste carne. Se adaugă usturoiul pisat, oul și restul condimentelor. Se 1 lingură de făină și se amestecă bine carnea, eventual se poapte frământa cu mâna. Cealaltă lingură de făină se folosește pentru înfăinarea mâinilor pentru formarea chifteluțelor. Chiftelele se formează în formă de cilindri. Apoi se prăjesc în ulei de răpiță, am folosit eu, pe ambele părți. Pentru sos se curăță ceapa și usturoiul. Ceapa se dă pe răzătoare mică. Usturoiul se pisează. Se sotează ceapa și usturoiul în uleiul de măsline extra virgin. Se adaugă roșiile cuburi. Apoi se adaugă apa și restul condimentelor și se lasă la fiert până capătă consistența unui sos. Aproape de final se adaugă chiftelele în sos și se mai lasă pe foc aproximativ 10 minute.
Soutzoukakia sunt delicioase alături de un piure pufos de cartofi și salată de ardei copți.

Share

Lasa un comentariu