Legume la cuptor

Legumele și fructele colorate sunt o adevărată sursă de sănătate. Nutriționiștii vorbesc despre un curcubeu al nutriției format din fructele si legumele de culoare roșie, portocalie, galbenă, verde, albă și mov. Azi vă propun o delicioasă farfurie cu legume la cuptor, în care puteți 5 culori: roșu, portocaliu, galben, verde și alb 🙂


Ingrediente:
1 kg cartofi
1 zucchini mic
1 conopidă mică
2 morcovi
100gr baby spanac
Câteva roșii cherry
1/2 ardei roșu
1/2 ardei verde
1 căpățână usturoi
Sare roz de Himalaya
Piper proaspăt măcinat
1 linguriță cimbru uscat
4 linguri ulei de măsline extra virgin
200ml apă


Mod de preparare
Cartofii se curăță, se spală și se taie în sferturi. Morcovii se curăță, se spală și se taie în sferturi sau rondele. Zucchini se spală și se taie în funcție de preferințe. Conopida se spală și se rupe buchețele. Căpățâna de usturoi se spală și se taie în jumătate. Roșiile cherry se spală și se lasă întregi. Baby spanacul se spală și se pune la scurs, iar ardeii se spală și se taie fâșii. Într-o tavă se adaugă uleiul și legumele. Se condimentează cu sare și piper în funcție în funcție de preferințe. Se adaugă cimbru uscat și apa. Se acoperă tava cu folie de aluminiu și se pune în cuptorul preîncălzit la 180° pentru 30-40 minute.

Share

Lasa un comentariu