Ingrediente:
Un piept de pui
1/4 cana de oțet balsamic
2 linguri ulei de măsline extra virgin
O lingură muștar dulce
O lingură miere (miere bio crudă de zmeură am folosit eu)
1 lingură fugi de ardei roșu
Sare de Himalaya
Piper proaspăt măcinat
Câteva roșii cherry
2 lingurițe praf de usturoi
2 linguri ulei pentru prăjit pieptul de pui.
Mod de preparare
Se prepară prima dată sosul de oțet balsamic. Într-un bol mai mic se amestecă uleiul de măsline cu oțetul balsamic, mierea, muștarul, praful de usturoi, fulgii de ardei roșu, sarea și piperul.
Pieptul de pui se taie fâșii, se condimentează cu sare și piper în funcție de preferințe.
Apoi se frige câte 3 minute pe fiecare parte într-o tigaie cu puțin ulei încins până când devine puțin auriu. Se scoate și se pune deoparte.
În aceeași tigaie se pun roșiile cherry și se lasă aproximativ 5 minute până se înmoaie puțin. Apoi se adaugă iar pieptul de pui în tigaie și se toarnă sosul de oțet balsamic. Se mai lasă pe foc aproximativ 5 minute până când compoziția primește consistența unui sos. Opțional puteți presăra puțin pătrunjel verde 😋