Supă cremă de linte verde în stil marocan 😋


Ingrediente:
250gr linte verde
1 ceapă medie (eu am folosit ceapă roșie)
3-4 căței de usturoi
O roșie mare decojita și tăiată bucăți
1/2 legatura patrunjel verde
3-4 linguri ulei de măsline extra virgin
1 linguriță sare roz de Himalaya
1/2 linguriță curcuma
1/2 linguriță chimion
1/2 linguriță coriandru uscat
1 linguriță boia de ardei dulce


Mod de preparare
În uleiul de masline se pune ceapa tăiată și usturoiul pisat și se lasa 2-3 minute la foc mic până își eliberează aromele și se înmoaie puțin. Se adaugă condimentele. Apoi patrunjelul verde și roșia tăiată cuburi.

Se mai lasă puțin la foc, apoi se adaugă lintea verde, spălată în prealabil… Se adaugă un litru de apa si se lasă la fiert până se fierbe lintea foarte bine, aproximativ o oră.

Se mai completează cu apă în timpul fierberii… eu am mai adaugat 500ml apă. Când e fiartă lintea se stinge focul și se lasă la răcorit.

Apoi se mixează cu ajutorul unui blender vertical foarte bine. Se potrivește cu sare în funcție de preferințe.

E foarte bună și rece… Mie îmi place așa simplă, iar băiețelul meu o adoră cu crutoane 🙂

O rețetă de crutoane delicioase găsiți aici

Share

Lasa un comentariu