Far Breton cu prune uscate 😋

Far Breton este o prăjitură clasică din Bretania. Far aux prunes este ceva între Clafoutis (vezi rețeta Clafoutis cu cireșe) și flan (crema de zahăr ars). Far aux prunes se prepară cu prune proaspete. Prunele pot fi înlocuite de caise, piersici, necatarine… Far aux pruneaux este varianta pe care v-o prezint azi și se prepară iarna cu prune uscate 🙂

Far Breton cu prune uscate
Ingrediente:
200 gr prune uscate
400ml apă
10gr ceai verde bio matcha
2 ouă
500ml lapte bio
100gr zahăr
100gr faină
1 păstaie vanilie
2 lingurițe esența rom
20gr unt pt uns tavă
50gr zahăr nerafinat din trestie de zahăr
Mod de preparare
Cu o seară înainte se prepară ceaiul verde și se toarnă fierbinte peste prunele uscate. Se lasă peste noapte. Dimineata se pun prunele la strecurat. Apoi se așează într-o tavă unsa cu unt și presărată cu zahăr nerafinat din trestie de zahăr am pus eu… Se pune laptele la fiert împreună cu semințele din pastaia de vanilie, dacă nu aveți pastaie puteți pune 2 lingurițe esența vanilie. Si se aduce laptele la fierbere. Apoi se lasă deoparte 10 minute pentru aromatizat. Intre timp se bat ouăle cu zahărul, esența de rom și faină. Apoi se adaugă laptele fierbinte peste compoziție și se amestecă foarte bine. Compoziția se pune în tavă peste prune. Eu m folosit o tava 20/30. Se pune în cuptorul preincalzit la 180° pentru 40 min. Apoi se scoate și se pune la răcit. E bună și caldă, dar mai ales foarte rece. Eu am păstrat câteva prune pentru decor 🙂

Share

Lasa un comentariu