Puișor copt în lapte aromat și orez basmati fiert în lapte de cocos 😋

Azi vă propun două rețete delicioase Puișor copt în lapte aromat și Orez basmati fiert în lapte de cocos. Cele două rețete se potrivesc de minune împreună, dar pot fi preparate și în alte combinații 😋

Puișor în lapte aromat
Ingrediente:
Un puișor Edenia sau Cocoșel de pădure Agricola, aproximativ 500gr
400ml lapte
100gr unt
4 căței de usturoi
1/4 linguriță chimion măcinat
2 batoane scorțișoară
2 stele de anason
Sare roz de Himalaya
Piper în 4 culori proaspăt măcinat


Mod de preparare
Se topește puțin unt și se adaugă usturoiul pisat și condimentele și se lasă aproximativ 30 sec- 1minut cât să își elibereze aromele, apoi se adaugă laptele și se lasă să dea într-un clocot 2-3 minute. Puiul se spală, se curăță de eventualele resturi de pene, se tamponează cu un șervețel absorbant și se pune într-o tavă pentru cuptor. Se condimentează cu sare și piper în funcție de preferințe. Apoi se toarnă laptele aromat peste el. Untul se taie cubulețe și se pune deasupra puiului. Se acoperă vasul cu folie de aluminiu. Eu am folosit un vas de yena cu capac. Se pune tava în cuptorul preîncălzit la 180° timp de 30 de minute.

Apoi se ia jos capacul sau folia de aluminiu și se mai lasă alte 30-40 de minute, timp în care l-am scos de mai multe ori, l-am întors pe ambele părti să se rumenească frumos și l-am stropit cu sosul din tavă.


Orez basmati fiert în lapte de cocos
Ingrediente:
125gr orez basmati
200ml lapte de cocos lichid
175 ml apă
1 linguriță sare roz de Himalaya
Pătrunjel verde (Opțional)
Se pune orezul împreună cu apa, laptele vegetal și puțină sare într-o cratiță la foc mare, apoi când începe să fiarbă se pune un capac și se reduce focul la minim. Se lasă la fiert la foc mic timp de 10 minute. Apoi se stinge focul și se lasă sub capac alte 10 minute. După cele 10 minute se amestecă ușor cu furculița și opțional puteți presăra niște pătrunjel verde tocat 😋

Share

Lasa un comentariu