Pâine umplută cu cremă de brânză, baby spanac, bacon, parmezan și ouă, unsă cu mult unt topit și rumenită în cuptor… Un mic dejun de weekend delicios 😋
Pâineumplută la cuptor
Ingrediente:
1 pâine mai mică am folosit eu, de aproximativ 500gr
100gr baby spanac
100gr cremă de brânză
80gr parmezan
5 felii de bacon
3 ouă
100gr unt
1/2 linguriță pătrunjel uscat
Sare roz de Himalaya
Piper proaspăt măcinat
Mod de preparare
Se taie un capac la pâine și se scoate mierzul pâinii afară (vezi poze). Capacul pâinii se taie felii. Baconul se prăjeste într-o tigaie, apoi se scoate pe un șervețel absorbant. În grăsimea scursă de la bacon se pune baby spanacul pentru 2-3 minute. Pâinea se umple unge în interior cu cremă de brânză. Se adaugă parmezanul. Apoi baby spanacul. Baconul prăjit și se sparge cu grija ouăle. Se condimentează cu sare și piper. Capacul pâinii tăiat bucățele și miezul se unge cu unt topit amestecat cu pătrunjel. La fel și marginile pâinii. Se pune pâinea umplută și bucățele de pâine pe o tavă tapetata cu hârtie de copt și se pune în cuptorul preincalzit la 200° pentru aproximativ 10 minute sau până sunt gata ouăle.