Ciorbă de cartofi cu afumătură 😋


Ingrediente:
1kg pulpa porc afumată sau un ciolan afumat
1 ceapă
4-5 morcovi
1 jumătate rădăcină țelină
1 rădăcină pătrunjel
1 păstârnac
1kg cartofi noi
500gr smântână 20% grăsime
2-3 linguri ulei de floarea soarelui
1 lingură pastă de tomate
4 gălbenușuri de ou
Tarhon în oțet
O legătură pătrunjel verde
Sare
1-2 linguri oțet sau sucul de la o lămâie


Mod de preparare
Carnea se fierbe în 3-4 litri de apă cu puțină sare, un morcov și o ceapă întreagă, la foc mediu aproximativ 1 ora jumătate -2 ore. După ce s-a fiert carnea, se desface bucăți, ciolanul se dezosează. Apa în care a fiert carnea se trece prin sită. Apoi se pune carnea din nou în apa în care a fiert și se lasă la fiert la foc mediu. Morcovii, țelina, pătrunjelul rădăcină și păstârnacul se curăță și se taie cubulețe în funcție de preferințe. Eu le-am tăiat grosier cu ajutorul unui robot de bucatarie, din lipsă de timp și pentru a fi cât mai minusculi pentru băiețelul meu 😅 Zarzavatul se prăjește în 2-3 liguri ulei de floarea soarelui până se înmoaie puțin. Apoi se adaugă în oala cu apă și carne. Se lasă la fiert aproximativ o jumătate de ora, timp în care se curăță și se taie cubulețe cartofii. Apoi se adaugă cartofii și se mai lasă la foc până sunt fierți cartofii. Se adaugă o lingură pastă de tomate, tarhonul și pătrunjelul verde tocat. Se potrivește de sare și se mai lasă pe foc câteva minute.

Apoi se stinge focul și se lasă 15-20 de minute înainte de adăugarea deresului de gălbenuș și smântână. Într-un bol se amestecă bine gălbenușurile cu smântână. Apoi se adaugă 3-4 polonice de ciorbă peste amestecul de ou și smântână. Se amestecă pentru omogenizare și se adaugă treptat în oala cu ciorbă. Se adaugă suc de lămâie sau 1-2 linguri de oțet alb în funcție de preferințe.

Share

Lasa un comentariu