Supă cremă de ciuperci 😋

De-a lungul timpului am încercat mai multe rețete de supă cremă de ciuperci, unele mai bune, altele mai puțin bune… Apoi mi-am creat o supă cremă de ciuperci, păstrând câte ceva din fiecare rețetă de supă cremă de ciuperci încercată, dar și adăugându-mi amprenta personală. 🙂 Mai jos vă prezint rezultatul sau, altfel spus, cea mai bună supă cremă de ciuperci, în opinia mea… Sunt convinsă că, dacă veți încerca această rețetă de supă cremă de ciuperci, nu veți regreta. 🙂

Supă cremă de ciuperci
Ingrediente:
500gr ciuperci champignon
1 morcov
1 rădăcină pătrunjel
1 ceapa
2 cartofi
Sare
Piper proaspăt măcinat
2-3 linguri ulei de măsline extra virgin
200ml smântână pentru gătit
Mod de preparare
Ceapă, morcovul, pătrunjelul și cartofi se taie bucățele. Se prajesc în puțin ulei de măsline, câteva minute. Apoi se adaugă aproximativ un litru de apă, puțină sare și se lasă la fiert. Ciupercile se spală foarte bine… nu se curăță de pieliță (pierdeți vremea inutil). De data aceasta eu nu am folosit și codițele. Le-am tăiat felii mai groase și le-am prăjit într-o tigaie cu o lingură de ulei de măsline până s-au gătit. Le-am asezonat cu sare si piper. Apoi le-am adăugat peste celelalte legume, fierte și ele intre timp. Am mai lăsat supa câteva minute pe foc să se îmbine aromele. Apoi am strecurat supa de legume. Legumele cu o parte din supa le-am mixat cu ajutorul unui blender vertical. Apoi am pus supa crema într-o oală mai mică. Am adăugat smântână pentru gătit și am mai lasat-o 1-2 minute pe foc. Amestecând continuu pentru omogenizare. Mai adăugați sare si piper în funcție de preferințe.

Share

Lasa un comentariu