Cum prepari un ou poșat 🙂

Oul este un super-aliment. Reprezintă o sursă importantă de proteine, vitamine (A,D,E), minerale (fosfor, calciu, fier) și oligoelemente. Nutriționiștii recomandă oul poșat ca fiind una dintre cele mai sănătoase metode de preparare a acestui aliment. Gătirea ouălor în apa care fierbe previne oxidarea. Prin consumul de ouă poșate beneficiem de toate calitățile nutriționale ale acestora, fără a consuma grăsimi precum cele din ulei sau unt, așa cum se întâmplă în cazul ouălor prăjite sau omletei.

Ouăle poșate pot fi consumate în foarte multe feluri, atât la mic-dejun, cât și la prânz sau chiar la cină. Folosiți întotdeauna ouă proaspete atunci când alegeți să faceți ouă poșate. Cu cât oul este mai proaspăt, cu atât mai bine. Puteți verifica cât de proaspăt e un ou folosind metoda paharului cu apă. Dacă scufundați un ou într-un pahar cu apă rece și oul se duce „glonț” la fund, înseamnă că e un ou foarte proaspăt. Deci e un ou numa’ bun de poșat. 🙂 În continuare vă voi prezenta metoda pe care o folosesc eu la prepararea ouălor poșate.

Cum să prepari un ou poșat
Într-o oală de 1,5 litri se pune 3/4 apă la fiert. Se adaugă 2 linguri de oțet în apă. Datorită oțetului, gălbenușul și albușul vor rămâne împreună în momentul în care veți pune oul în apă. Recomandarea mea este să spargeți oul într-un bol mai mic, o să fie mai ușor de adăugat în apa fierbinte.

Lăsați apa să fiarbă până atinge momentul de fierbere, adică până când încep să se ridice bule mici. Cu ajutorul unei linguri faceți mișcări circulare în apă pentru a forma un vârtej. Spargeți oul și puneți-l în apa fierbinte. Dacă ați spart oul într-un bol mic așa cum v-am recomandat, trebuie să îi dați drumul în apă dintr-o singură mișcare, preferabil în mijlocul vârtejului creat. Lăsați să fiarbă fix 4 minute, fără să îl mișcați. După ce s-au scurs cele 4 minute, scoateți oul cu ajutorul unei palete. Spor la poșat ouă!!! 🙂

Share

3 Replies to “Cum prepari un ou poșat 🙂”

Lasa un comentariu