
Azi vă propun o rețetă de ardei umpluți mai puțin întâlnită în țara noastră. Cei mai mulți dintre români, atunci când aud de „ardei umpluți” se gândesc la acei ardei umpluți cu carne și orez „înnecați” în tradiționalul sos dulce de bulion, bineînțeles preparat cu foarte muuultă faină 😃 Rețeta pe care v-o propun azi e una mult mai sănătoasă și, poate, vi se va părea și mult mai gustoasă. Pentru această rețetă am folosit carne de vită, puțin ulei, două tipuri de brânză Cheddar și am ales niște ardei frumoși și foarte colorați, pentru că, pentru mine culorile sunt foarte importante în bucatarie 🙂 #colorsinmyplate
Ingrediente:
5 ardei grași mari
1kg carne tocată de vită
200gr brânză Cheddar Vintage
100gr brânză Cheddar Red
2 linguri ulei de floarea soarelui
Sare roz de Himalaya
Piper proaspăt măcinat
1/2 linguriță boia de ardei dulce
1/2 linguriță busuioc uscat
Mod de preparare
Carnea de vită se pune într-o cratiță cu cele 2 linguri de ulei la prăjit. Se condimentează cu sare, piper și boia de ardei dulce în funcție de preferințe și se lasă la prăjit la foc mediu aproximativ 15-20 de minute, amestecând des, până se gătește carnea. Spre final se adaugă busuiocul. Se curăță și se spală ardeii. Se îndepărtează cu grijă codița, în cazul în care doriți să o păstrați, la fel ca mine… Se pune în fiecare ardei câte 2 linguri din amestecul de carne. Apoi se adaugă 2 linguri de brânză Cheddar Vintage ras. Se completează cu carne, apoi se presara câte o lingură de brânză Cheddar Red deasupra. La fel se procedează cu toți ardeii. Se pun căpăcelele ardeilor și se aranjează frumos într-o tavă tapetata cu hârtie de copt. Se pune tava în cuptorul preîncălzit la 180° pentru 30-40 minute până cand se înmoaie ardeii și se topește brânza Cheddar.
