Pentru că nu am găsit o traducere potrivită pentru denumirea acestui preparat… și, pentru că, mi se pare că sună mai bine în limba engleză decât în limba română, am decis să îl numesc și eu, așa cum îl numesc alții, pe alte meleaguri… 🙂
Spanac cu ardei copți, cremă de brânză, brânză feta și muuult parmezan 😋… sau mai exact #hotspinachfetadip 😅
Ingrediente (pentru 2 porții):
225gr cremă de brânză
100ml smântână
100gr feta sfărâmată
Sucul de la o jumătate de lămâie
200gr parmezan ras
200gr spanac tocat congelat (decongelat și pus la scurs)
2 ardei capia roșii copți , curățati și tăiați bucățele
Sare roz de Himalaya
Piper în 4 culori proaspăt măcinat
Mod de preparare
Într-un bol se amestecă crema de brânză, smântâna, feta și sucul de lămâie. Se amestecă până când compoziția devine cât mai cremoasă posibil. Se adaugă 150gr parmezan ras (restul se păstrează pentru topping), spanacul și o parte din bucățile de ardeiul copt. Se asezonează cu sare și piper. Se pune amestecul obținut într-o tavă mai mică sau într-un vas termorezistent. Se adaugă parmezanul și ardeiul copt păstrate pentru topping. Se coace în cuptorul preincalzit la 180° pentru 15 minute. Opțional se poate orna cu pătrunjel verde.