Clafoutis de ciocolată cu cireșe


Ingrediente:
3 ouă
80gr de faină
50gr pudră de cacao
300ml lapte
120gr zahăr
1 linguriță coajă de lămâie
Cireșe fără sâmburi (dacă folosiți cireșe congelate, trebuie decongelate și scurse de suc) în funcție de preferințe.
Unt pentru uns tava
Zahăr pudră pentru decor
Mod de preparare:
Se bat ouăle cu coaja de lămâie. Se adaugă treptat făina, cacao, zahărul și laptele.
Se unge o tavă cu unt și se pun cireșele. Eu am folosit o tavă cu pereți detașabili. Se adaugă compoziția peste cireșe. Aceasta are consistența unui aluat de clătite. Cireșele se vor ridica la suprafață. Se coace în cuptorul preîncălzit la 180° pentru 45-50 de minute. Se face testul scobitorii. Se lasă la răcorit foarte bine înainte de feliere.

Aici găsiți rețeta de Clafoutis cu cireșe 😋

Share

One Reply on “Clafoutis de ciocolată cu cireșe”

Lasa un comentariu