
Cartofi wedges
Ingrediente
Cartofi roșii tăiați în sferturi
Sare roz de Himalaya
Piper
Boia dulce
Ierburi de provence
2 linguri ulei vegetal
Pesmet panko
Mod de preparare
Cartofii curățati, spălați și tăiați în sferturi se condimentează cu sare, piper, boia, ierburi de Provence, 2 linguri de ulei vegetal și se amestecă foarte bine. Apoi se trec prin pesmet și se frig în ulei încins sau se pun într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se pun în cuptorul preîncălzit la 200° până se rumenesc frumos 😋 Vă recomand să alegeți cuptorul!!!

Șnițel milanez
Ingrediente:
Piept de pui dezosat
Sare roz de Himalaya
Piper mozaic proaspăt măcinat
Pesmet panko sau pesmet auriu
2-3 lingurițe usturoi granulat
50gr parmezan ras
1-2 lingurițe patrunjel verde uscat
2 ouă
2-3 linguri de făină albă
Ulei pentru prăjit (de răpiță)


Mod de preparare
Într-un bol se amestecă pesmetul, parmezanul, usturoiul granulat și pătrunjelul verde uscat.
Carnea se feliază, se condimentează cu sare și piper în funcție de preferințe. Se trec feliile de carne prin faină și prin ou, apoi prin amestecul de pesmet cu parmezan, usturoi si pătrunjel verde și se prăjesc în uleiul încins până se rumenesc frumos pe ambele părți. Sunt delicioase simple, alături de diferite garnituri sau salate 😋

O altă rețetă de șnițel milanez găsiți aici
One Reply on “Șnițele milaneze și cartofi wedges”